Given their combined market value of more than $5.5 trillion, rifling through such small deals -many of them much less prominent than Wunderlist and Sunrise -might seem beside the point. Between them, the five biggest tech companies have spent an average of only $3.4 billion a year on sub-$1 billion acquisitions over the past five years -a drop in the ocean compared with their massive financial reserves, and the more than $130 billion of venture capital that was invested in the US last year.
However, critics say the big companies use such deals to buy their most threatening potential competitors before their businesses have a chance to gain momentum, in some cases as part of a “buy and kill” tactic to simply close them down.
考虑到它们的总市值超过5.5万亿美元，审查这样的小交易--其中很多都没有 Wunderlist和 Sunise 那么引人注目--可能显得无关紧要。在过去五年中这五家最大的科技公司平均每年仅花费34亿美元用于10亿美元以下的收购，与其庞大的财务储备以及它们在美国1300亿美元的风险投资相比，这只是沧海一粟。
35. For the five biggest tech companies, their small acquisitions have
A. raised few management challenges
B. brought little financial pressure
C. set an example for future deals
D. generated considerable profits
35.【解析】根据题干的five biggest tech companies 定位到原文第六段第三行 the biggest tech company have spent an average of only $3.4 billion....a drop in the ocean 意思是沧海一粟，九牛一毛，故对大公司而言，这点收购小公司的钱构不成财政压力。故选B选项brought little financial pressure（几乎不构成财政压力）。